Heleen Hogen Esch-Kuperus

Gesprekken kosten soms veel energie. Hoe komt dit en wat kun je eraan doen? Met die vraag kwamen wij bij Joyce terecht. Zij heeft voor ons en onze professionals een energieke en leerzame avond verzorgd. Hoe je door houding, keuze voor woorden en de manier waarop je een vraag stelt een gesprek kunt sturen, was heel leerzaam. Joyce haar workshop was inhoudelijk goed verzorgd, interactief en energiek. Wat ik ook prettig vindt is dat ze een veilige omgeving creëert waar ook ruimte is voor humor. Een absolute aanrader!

Directeur/eigenaar bij Four Months en For Years

Stijn van Merendonk

Professioneel en creatief
“Joyce is een Motiverende gespreksvoerings trainer met veel ervaring. Ze beweegt makkelijk met de groep mee, is professioneel en creatief. Ze ontlokt bij deelnemers op een hele prettige en subtiele manier dat ze open staan voor nieuwe inzichten en verandering. Tevens is Joyce analytisch heel sterk. Ze sluit goed aan bij de vraag van de opdrachtgever en richt daar heel efficiënt een training voor in.”

Founder Academie voor Gedragsverandering en Motivatie over de training Motiverende gespreksvoering

Dekra Abali

Een kei in analyseren en observeren
“Duidelijk in haar taal en zo weet je wat je aan haar hebt. Veel geleerd van Joyce en nog steeds. In analyseren en observeren is ze een kei. Het is niet voor niets dat we met haar in gesprek zijn over wat ze nog meer voor ons kan betekenen binnen ons team Burgerzaken.”

Coördinator Frontoffice Publiekszaken gemeente Maassluis

Veel inzicht gekregen in wat wel of niet werkt

“Onze vrijwilligers van Over de Drempel helpen mensen in vervuilde woningen om hun leefsituatie weer leefbaar te maken.
Het is voor hen een grote kunst om deze mensen te motiveren en weer in beweging te krijgen om hun huis op te ruimen, omdat onze cliënten erg aan hun spullen zijn gehecht.

Joyce Bakker hebben we gevraagd om daarom een training ‘Motiverende gesprekstechniek’ te verzorgen. En de verschillende stappen die nodig zijn om gedragsverandering te bewerkstelligen.

Dat heeft onze vrijwilligers inzicht gebracht in wat wel of niet werkt. En het heeft onze vrijwilligers geleerd dat zij de cliënten wel kunnen helpen in wat hij of zij wil, maar niet zelf het voortouw en daarmee de verantwoordelijkheid overnemen.”

Jan Grotendorst

Coördinator ‘Over de Drempel’ Over de training Motiverende gespreksvoering voor vrijwilligers

Groeien in gastvrijheid

“Wij zochten naar een training om onze vrijwilligers toe te rusten om (nog) beter contact te krijgen met onze klanten van de voedselbankwinkel die in armoede leven. Hoe we gastvrij kunnen zijn, wat dat is, wat wij er onder verstaan en hoe we dit kunnen toepassen.

Joyce heeft heel beeldend en interactief laten zien wat het betekent om in armoede te leven en in welke situatie mensen zich bevinden en wat dat betekent voor het contact met mensen in armoede. Welke vragen je wel en beter niet kunt stellen en hoe autonome motivatie werkt.

Het resultaat is dat we hebben elkaar als vrijwilligers/professionals beter leren kennen, onze motivatie om er voor mensen van de voedselbank te zijn verder is verdiept en we kunnen teruggrijpen op wat we hebben geleerd.”

Heleen Joziasse

Projectleider STEK voor Kies, de Sociale Supermarkt. Opdrachtgever en deelnemer training Stress-sensitieve dienstverlening voor vrijwilligers

Heel veel klanten een betere toekomst gegeven

“Ik ben bij Joyce gekomen met de vraag om vrijwilligers voor te lichten wat armoede met iemand doet. Wij zijn een hulporganisatie die mensen, die in armoede leven, verder willen helpen om keuzes te maken in hun leven. Daarin staat de klant centraal, en is het maken van keuzes een hele grote stap voor hun.
Joyce heeft ons inzichten gegeven wat armoede met iemand doet, zowel lichamelijk als geestelijk! Zij heeft daar een duidelijk verhaal over, en neemt de tijd om onze vrijwilligers daarbij te helpen. We hebben wij met ons Kies! project heel veel klanten een betere toekomst gegeven.

De nazorg die Joyce ons ook biedt vind ik heel fijn, tussendoor vragen stellen is geen probleem en ik krijg altijd een duidelijk antwoord.
Joyce luistert heel goed naar onze wensen en schroomt niet om veel te vragen zonder uit te gaan van een standaard programma.”

Peter Weidmann

Winkelmanager Kies! de Sociale Supermarkt over de training Stress-sensitieve dienstverlening voor vrijwilligers

Veel nieuwe inzichten die ik nu in mijn eigen leven gebruik

“Omdat ik werkzaamheden van collega’s coördineer, leek het me een kans om inzicht te krijgen over hoe (intrinsieke, extrinsieke en autonome) motivatie en gedragsverandering werkt en wat mijn bijdrage daaraan zou kunnen zijn.

Ik heb tijdens de training geleerd dat het erkennen van iemand ‘probleem’ essentieel is, en dat verander- en toekomsttaal, liefst door iemand zelf uitgesproken, de kans vergroot op ander gedrag. De training gaf me veel nieuwe inzichten die ik nu in mijn eigen leven gebruik en die ik ook kan toepassen in gesprekken met collega’s.

Joyce is een prettige trainer die, met respect voor mensen en met veel enthousiasme, mij op een hele toegankelijke manier in korte tijd veel heeft bijgebracht.”

Heleen van ’t Hoff

Dordrechts museum deelnemer aan de training ‘Laat mensen zichzelf maar motiveren’

Vele inzichten

“Tijdens de workshop van Joyce Bakker vertelde ze op een hele gedegen manier wat de effecten van armoede kunnen zijn op de voedsel bankcliënten, oftewel de sociale supermarkt Kies! Op de korte en lange termijn.

Ik kon merken dat zij veel ervaring had in het uitdragen van haar kennis en dat was prettig om te ervaren. Ik heb er veel van opgestoken. Ik heb meer begrip gekregen voor onze voedselbank cliënten en kan daardoor beter aansluiten in mijn werk.

Het heeft dus vele inzichten/aha momenten opgeleverd en die neem ik mee. Een leuke warme vrouw is ze!”

Jillian Barret

Deelnemer aan de training Stress-sensitieve dienstverlening voor vrijwilligers

Heel prettig in de omgang

¨Wij hebben als team een training gevolgd voor gesprekstechnieken. Ik heb de trainingen van Joyce als heel fijn ervaren, Joyce speelt goed in op de behoeften van de groep en wij hebben hier zowel als team als persoonlijk veel van op kunnen steken. Persoonlijk vond ik Joyce heel fijn in de omgang en ik heb veel van haar geleerd! Ik zou in de toekomst zeker nog meer trainingen van Joyce willen krijgen!¨

Kimberley Both – van der Maarel

Gemeente Maassluis, afdeling Publiekszaken

Een goed gevulde rugzak aan tools

“Joyce is een enthousiaste en zeer betrokken trainer/ coach. Ze werkt doelgericht en gaat goed voorbereid op pad. Tegelijkertijd houdt ze in de gaten waar behoefte aan is en kan zij flexibel putten uit haar goed gevulde rugzak aan tools en ervaringen op verschillende gebieden. Daarnaast is zij iemand die denkt in kansen en mogelijkheden. Een heel fijn mens en zeer gedreven professional dus!”

Miranda Bok

Eigenaar van trainers bureau over de training Motiverende gespreksvoering

Sterker in mijn schoenen

“Joyce heeft mij ontzettend goed gecoached.. Zij zorgde ervoor dat ik sterker in mijn schoenen stond en met succes en zelfvertrouwen in de training stond. Ze is ontzettend behulpzaam en probeert altijd met je mee te denken.”

Didirie Jansen

Organisatieadviseur Keytoe. Deelnemer Train-de-trainer Motiverend trainen

Een persoonlijke inspiratiebron

“Joyce heeft me geweldig geholpen bij de ontwikkeling en uitvoering van een training. Ze wist daarbij de juiste balans te vinden tussen toenadering en -op gepaste momenten- afstand. Hierdoor was ze voor mij niet alleen een steun in een spannende voorbereiding maar ook een persoonlijke inspiratiebron richting de toekomst!”

Werner de Jonge

Eigenaar zorgorganisatie Goodcare. Deelnemer Train-de-trainer Motiverend trainen.

Eerlijk en duidelijk

“Joyce durft er tegen in te gaan om vervolgens met een voorstel te komen waarmee we onze doelen nog beter haalden en de workshop een succes werd.

Joyce heeft  onze vrijwilligers getraind. Wij vroegen haar voor een workshop “grenzen stellen”, maar na een uitvoerige intake, waarin stevig op mijn eigen manier van grenzen stellen werd gereflecteerd, was de conclusie dat deze vraag in het ons beschikbare tijdsbestek niet volgens Joyce haar kwaliteitsstandaard kon worden uitgevoerd. Eerlijk en duidelijk. Ze dacht echter meteen mee hoe we toch het onderwerp konden raken door een goed gesprek met elkaar te voeren. Daarop heeft Joyce een interactief programma voorbereid, waarin goed rekening werd gehouden met de wensen van onze vrijwilligers. Steeds stemde Joyce ook in het moment het programma met ons als coördinatoren af. Dat voelde heel vertrouwd en maakte het voor ons een ontspannend moment. We kunnen terugkijken op een inspirerende training en dat smaakt naar meer.”

Esther van Iersel

Beleidsmedewerker Sociale Dienst Drechtsteden

Een fantastisch resultaat!

“Joyce heeft haar cursus ‘Motiverende Gespreksvoering’ die zij voor ons bureau verzorgd. Haar inzet en deskundigheid werd door de cursisten gewaardeerd met een 9+. Een fantastisch resultaat!
Cursisten kenmerken haar als iemand die met passie haar rol vervuld, veel ruimte geeft voor persoonlijke inbreng en de tijd neemt om de casuïstiek goed uit te leggen wanneer het niet duidelijk is. Ze is daarnaast heel rustig en positief in haar verhaal.
We kijken uit naar onze verdere samenwerking met het opleidingstraject ¨Professioneel Leiderschap’ dat zij voor onze cursisten gaat verzorgen.”

Willem Ketel

Eigenaar van Professionals Q´lub opleider van professionals in het sociaal domein over de training Motiverende gespreksvoering.

Een prima, gevarieerd programma!

“Het meest interessante deel vond ik de ontwikkelingen binnen het sociaal domein en de manier waarop dit gepresenteerd. De onderwerpen zijn naar mijn idee relevant en toepasbaar in de praktijk.”

Mo

Deelnemer aan de training Professioneel Leiderschap in het sociaal domein

Een leuke en leerzame training

“Er was duidelijk vooraf een plan gemaakt over de inhoud. De thema’s die we behandeld hebben waren interessant en concreet te gebruiken in het werk.”

Natascha

Deelnemer aan de training Professioneel Leiderschap in het sociaal domein

Hier heb ik meteen iets aan!

“Wat een inspirerende ochtend is het geweest! In maanden niet zo’n goede training gevolgd!”

Corina Groffen

Eigenaar Frog Coaching,
deelnemer aan de training Motiverend online trainen

Vele inzichten

“Tijdens de workshop van Joyce Bakker vertelde ze op een hele gedegen manier wat de effecten van armoede kunnen zijn op de voedsel bankcliënten, oftewel de sociale supermarkt Kies! Op de korte en lange termijn.

Ik kon merken dat zij veel ervaring had in het uitdragen van haar kennis en dat was prettig om te ervaren. Ik heb er veel van opgestoken. Ik heb meer begrip gekregen voor onze voedselbank cliënten en kan daardoor beter aansluiten in mijn werk.

Het heeft dus vele inzichten/aha momenten opgeleverd en die neem ik mee. Een leuke warme vrouw is ze!”

Jillian Barret

Deelnemer aan de training Stress-sensitieve dienstverlening voor vrijwilligers

Dat smaakte meteen naar meer

“Gisteren kreeg ik van Joyce een workshop ‘Motiverende Gespreksvoering’. Dat smaakte meteen naar meer. Joyce liet ons op een gepassioneerde manier kennismaken met deze boeiende gespreksvorm. In korte tijd zette zij ons aan het werk en liet ons nadenken over onze eigen manier van gesprekken voeren. Een welbestede middag. Dankjewel!”

Natasja Arts van der Zanden

Specialist Leren en Ontwikkelen. Deelnemer aan een workshop over Motiverende gespreksvoering

Super inspirerend!

“Ik heb in een korte tijd geleerd en ervaren wat de kracht is van online motiverend trainen, Vooral met al die activerende werkvormen ga ik aan de slag,dankjewel!”

Linda Kruijthoff

Loopbaan coach, deelnemer aan de training Motiverend online trainen

Hier kan ik mee aan de slag!

“In een ochtend veel geleerd, ik ga er meteen mee aan de slag. Lekker veel inspiratie!”

Annette Aarts

Eigenaar Anders eigen, deelnemer aan de training Motiverend online trainen

Nuchter, praktisch en respectvol

“Joyce is nuchter, praktisch en respectvol in haar aanpak. Bovendien heeft ze aandacht voor de mens. Zij verstaat haar werk goed en is in staat om de juiste vragen te stellen.”

Sheila Neijman

Opdrachtgever van een training

Gezellig ook, ondanks dat het digitaal is

“Ik vond de cursusleidster erg goed presenteren. Vrolijk, wist goed aan te pakken, bleef niet te lang bij onderwerpen hangen. Ze was echt leuk om naar te luisteren en te kijken

De open setting, zoals spelvormen, luchtigheid, droeg bij tot inzoomen en verheldering. Daarin was cursusleidster uitermate goed op dreef en plaveide daarin de weg daartoe.

De prettige manier van training geven door Joyce! Gezellig ook, ondanks dat het digitaal is!”

Hendrik Janse

Deelnemer Online Motiverende gespreksvoering

Het enthousiasme van de trainer

“Ik vond de sfeer prima, de workshopleider leidde het erg goed. Ze hield de sfeer en het gehele proces in de groep goed in de gaten.

Leuke werkvormen ook, inspirerend en niet te ingewikkeld. Ook gelachen (heel belangrijk om er lucht in te houden). En, het belangrijkste, ik kan er meteen mee aan de slag.”

Laila

Deelnemer aan de training Motiverende gespreksvoering

Professioneel en toegankelijk

“Haar professionele maar toegankelijke en persoonlijke aanpak waarbij theorie en praktijk in balans is, werkt.

Wielly Hendrik

Eigenaar van HG Agro, deelnemer aan de training Professioneel Leiderschap

Vrijblijvend informatie of even sparren?

Vul het formulier in en ik neem snel contact met je op om te kijken hoe ik je het beste kan helpen.